Applen uusi patentti estää keikkojen kuvaamisen kännykällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen tuoreimmalla patentilla saattaa olla ikäviä vaikutuksia esimerkiksi niille, jotka ottavat mielellään keikkakuvia iPhonellaan. Yhtiö on kehitellyt tekniikkaa, joka mahdollistaisi älylaitteiden kameran poistamisen käytöstä etänä tietyissä paikoissa.

Tekniikka toimii Patently Apple -sivuston mukaan infrapunasäteiden avulla. Ideana on, että konsertin tai muun yleisötapahtuman järjestäjät kytkisivät päälle infrapunalähettimen. Älylaitteet vastaisivat lähettimen signaaliin poistamalla väliakaisesti kameran pois käytöstä.

Tekniikan avulla yritettäisiin ehkäistä esimerkiksi konserteista kuvatun videomateriaalin luvatonta leviämistä. On kuitenkin toistaiseksi epäselvää, tuleeko Apple ikinä käyttämään patentoimaansa tekniikkaa tulevaisuudessa. Complex-sivuston mukaan yhtiö tekee vuosittain satoja patenttihakemuksia, joista vain murto-osa päätyy kaupalliseen käyttöön.