Kirjastokissa sai potkut – kaupunkilaiset raivostuivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että eläinten läsnäololla on stressiä alentava ja mieltä piristävä vaikutus. BuzzFeed uutisoi nyt teksasilaisesta kirjastokissasta, josta on tullut lukutoukkien suosikkityyppi. Valitettavasti kaupunginhallitus antoi kissalle potkut.

Teksasin Fort Worthissa sijaitsevassa kirjastossa kuusi vuotta työskennellyt Browser-kissa on joutunut lopettamaan ansioikkaan uransa. Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kirjasto tai muutkaan julkiset tilat eivät ole sopivia lemmikkieläimille. Kissa adoptoitiin kirjastoon pentuna, ja se on siitä lähtien toiminut lainaamon maskottina.

Kaikki kirjastonkävijät tuntevat Browserin. Ihmiset ovat nousseet baarikadeille kirjastokissan puolesta, ja pitävät kaupunkinsa päättäjiä pikkusieluisina. Osa valtuuston jäsenistä oli äänestänyt kissan poistamisen puolesta, koska pelkäsi muutoin menettävänsä työpaikkansa uskottavuuden karistessa.