Ilouutisia eläintarhasta – kolme uutta sumatrantiikeriä syntyi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sumatrantiikerit ovat äärimmäisen uhanalaisia ja niitä on luonnossa enää 200-400 yksilöä. Ne elävät Sumatran saarella Indonesiassa ja lajin pelätään kuolevan sukupuuttoon tämän vuosisadan aikana. Eläintarhat yrittävät pitää kantaa elossa.

Indonesian valtion pitäisi ruveta pikaisesti tositoimiin, mikäli maailma haluaa säilyttää sumatrantiikerin joukossamme. San Diegon eläintarhassa on nyt nähty kolmen pienen sumatrantiikeripoikasen ensiesiintyminen. Poikueeseen kuuluu yksi uros ja kaksi naarasta, Associated Press uutisoi.

Suloiset raitaturkkiset kissapedot ovat osoittaneet suurta rohkeutta ja uteliaisuutta yleisön eteen astuessaan. Emo vahtii jälkikasvuaan herkeämättä. Vaikka sumatrantiikerit ovat pienimpiä tiikerien alalajeista, saattavat ne kasvaa jopa 120-kiloisiksi petoeläimiksi.