Yliopistorakennus näyttää vessanpöntöltä – mitä oli arkkitehdillä mielessä?

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Henanin yliopistoon avattiin taannoin uusi rakennus, jonka ulkomuoto ei lupaa järin hyvää laitoksen opetuksen tasosta. Sen on nimittäin huomautettu muistuttavan ulkoa päin katsottuna hämmästyttävän paljon wc-pöntöltä.

Vessaa muistuttava ulkonäkö tulee parhaiten selväksi yläpuolelta otetuista kuvista. Yliopiston opetus keskittyy muun muassa vesivaroihin ja vesivoimaan liittyvään tutkimukseen, joten rakennuksen erikoinen muoto saattaa olla Shanghaiist-sivuston mukaan tarkoituksenmukaista.

Yhdennäköisyys vessanpöntön kanssa on joka tapauksessa niin huomattava, että jopa kiinan hallituksen virallinen uutisjulkaisu, People’s Daily, on raportoinut siitä. Maan päättäjät kielsivät helmikuussa liian ”oudon” näköisen arkkitehtuurin Kiinassa, mutta ilmeisesti uusi yliopistorakennus on vielä tarpeeksi tavanomaisen näköinen läpäisemään seulan.