Angry Birds -pelin mainoksesta valitettiin: ”Oikeita possuja räjäytetään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on noussut muutamassa vuodessa pelimaailman jättimenestykseksi Rovion ja Supercellin pelien muodostuttua maailmanlaajuisiksi hiteiksi. Elokuvanakin menestystä viime aikoina niittäneestä Angry Birds -pelistä julkaistiin taannoin kakkososa, jonka videomainos ei ollut kaikkien mieleen.

Markkinointi & Mainonta kertoo, että mainoksesta oli valitettu Mainonnan eettiseen neuvostoon. Valittajan mukaan mainos oli hyvän tavan vastainen, koska siinä näkyvät asiat ovat liian realistisen oloisia ja siten epämiellyttäviä. Videolla nähdään piirroshahmojen sijaan oikeita sikoja, joita kohtaan hyökätään räjähteillä.

Rovion mukaan mainos on kuvattu Bahamalla sijaitsevalla Exuma-saarella, joka on tunnettu luonnonvaraisista possuistaan. Valtaosa possuista on lisäksi tuotettu animaationa. Nyt neuvosto on antanut päätöksensä. Neuvoston mukaan mainos ei ole hyvän tavan vastainen, koska se näyttää humoristisella tavalla, miltä peli näyttäisi tosielämässä ja koska mainoksen tapahtumat kuvaavat pelin ideaa ja sisältöä.