Captain America saa oman patsaan New Yorkiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Captain America on tullut monille suomalaisille tutuksi Marvel Studiosin elokuvien kautta, mutta hahmo on seikkaillut sarjakuvissa jo vuodesta 1941 lähtien. Nyt suosittu supersankari on saamassa oman patsaansa.

Lähes nelimetrinen Captain America -patsas tullaan psytyttämään New Yorkin Brooklynissa sijaitsevaan Prospect Parkin puistoon. Monumentilla juhlistetaan hahmon 75-vuotissyntymäpäivää. Pronssipatsas saapuu Brooklyniin 10. elokuuta, mutta se tullaan paljastamaan jo heinäkuussa San Diegon Comic Con -tapahtumassa.

Patsasta koristaa teksti ”I’m just a kid from Brooklyn”, eli ”olen vain kakara brooklynista”. Kyseessä on repliikki, jonka Chris Evansin esittämä supersankari lausui vuonna 2011 ilmestyneessä Captain America: The First Avenger -elokuvassa.

Captain America luotiin alun perin Timely Comics -yhtiön toimesta natseja ja muita akselivaltioiden joukkoja vastaan taistelevaksi patrioottiseksi supersankariksi. Hahmo muistetaan muun muassa klassisesta kansikuvasta, jossa hän lyö Adolf Hitleriä. Marvel Comics herätti Captain American uudelleen henkiin 1960-luvulla, minkä jälkeen hahmo on pysynyt yhtenä yhtiön suosituimmista sankareista.