Mehupaastossa yllättäviä huonoja puolia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset kokeilevat puhdistavia mehukuureja monista eri syistä. He voivat ajatella mehupaaston olevan heidän terveydelleen hyväksi, he ovat lukeneet sen laihduttavista vaikutuksista tai joku ystävä on voinut suositella sitä heille. Mehupaastolla ei kuitenkaan aina ole toivottuja vaikutuksia.

Mehupaaston aikana ihminen voi laihtua nopeastikin, mutta painon muutos ei ole pysyvä ja siitä voi mahdollisesti olla jopa terveydelle myöhemmin haittaa. Useimmissa mehupaastoissa ei ole proteiinia, minkä vuoksi se voi kuluttaa lihaksia ja heikentää luita.

Hedelmämehun puristamisprosessissa lähes kaikki kuitu jää koneeseen hedelmälihan mukana. Tämän vuoksi olo voi olla tukalan nälkäinen ja huuhtoutunut, kun neste ja vitamiinit eivät imeydy kunnolla. Hedelmämehut sisältävät myös paljon hedelmien omaa sokeria fruktoosia, joka ei ole ihmiselle suurissa määrin hyväksi.

Liian vähäinen energian saanti myös hidastuttaa aineenvaihduntaa kun keho yrittää pitää jokaisesta energianrippeestä kiinni. Energian vähyys saa olon tuntumaan myös heikoksi ja väsyneeksi, minkä vuoksi työpäivät voivat tuntua yhä raskaammilta eivätkä treenit kulje toivotulla tavalla.