Ravintola tarjoilee 3D-tulostettuja ruokia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syötävää materiaalia muovin sijaan raaka-aineenaan käyttävät 3D-tulostimet ovat tehneet tuloaan jo parin vuoden ajan. Nyt Lontooseen ollaan aavamassa pop up -ravintolaa, jonka ruokalistan herkut on valmistettu 3D-tulostimilla.

Ravintolan taustalla on 3D-printtereitä valmistava hollantilainen startup-yritys ByFlow. Ruoka valmistetaan perinteisten 3D-printtereiden tulostamien esineiden tapaan kerros kerrallaan. Tulostettavana materiaalina käytetään esimerkiksi hummusta, vuohenjuustoa, suklaamoussea ja pizzataikinaa.

25. – 27. heinäkuuta avoinna olevan Food Inkin ruokalistaa laatimassa on espanjalaisen La Boscana -ravintolan kokki Mateo Blanch. 3D-tulostettujen annoksien lisäksi tarjolla tulee olemaan perinteisempiä ruokia. Myös paikan sisustus on luotu 3D-printtereillä.

Inhabitat-sivuston mukaan Food Inkin ruoassa ei ole kyse pelkästä erikoisuuden tavoittelusta. 3D-tulostimilla valmistettujen aterioiden ravitsemusarvoja voidaan säädellä, ja poisheitetyn ylimääräisen ruoan määrää voidaan vähentää.