Valvontakameralle hurja näky: Leijonalauma käveli keskellä kaupunkia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset cityeläimet eivät ole kesäöisin harvinainen näky Suomen kaupungeissa, mutta Intiassa kaduilla saattaa liikkua hieman kaneja tai kettuja isompiakin eläimiä. Taannoin Junagadhin kylässä nähtiin vapaana liikkuvia leijonia.

Somessa jaetulla videolla nähdään, kuinka leijonalauma kävelee märätietoisesti Junagadhin katuja pitkin. Times of India -sivuston mukaan lauma koostui ainakin yhdeksästä leijonasta.

– En voinut uskoa silmiäni. Leijonalauma käveli tiellä aivan kotini vierestä, videon kuvannut Mrunal Joshi kuvaili Times of Indialle.

Junagadh sijaitsee Girnarin luonnopuiston lähettyvillä. Asiantuntijoiden mukaan ei ole yllättävää, että leijonat harhailevat toisinaan ihmisasutuksiin niiden kannan kasvaessa. Luonnonpuistossa elää tiettävästi 45 leijonaa.