Älä kokeile tätä kuntosalilla – tämä painomäärä oli liikaa levytangolle!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Painonnostossa käytetty levytanko suunnitellaan kestämään raskaita painomääriä ilman, että ne alkavat taipumaan keskeltä. Tuore suomalaisvideo selvittää, kuinka paljon tankoon täytyy lisätä painoa, ennen kuin se antaa lopulta periksi.

Beyond the Press -kanavan videolla kokeeseen käytetään edulliseksi kuvailtua levytankoa. Painonnostoon käytetään nosturia, sillä luonnollisesti kokeessa käytettyjä painomääriä ei saisi ylös pelkällä ihmisvoimalla.

Levytanko kestää hyvin painoa noin 700 kiloon asti. Seuraavaksi siihen kiinnitettävien lastien tarkkaa määrää ei tiedetä, mutta oikeanpuolemmaisen pienemmän painon kuvaillaan olevan noin 600 kilon painoinen. Tässä vaiheessa tanko ei enää kestä valtavaa painomäärää, ja alkaa taittumaan keskeltä.

Youtuben Beyond the Press -kanavan takana on maailmanlaajuista suosiota keränneen Hydraulic Press Channelin tamperelainen Lauri Vuohensilta. Uudella kanavalla päästään seuraamaan sekä materiaalia hydraulipuristivideoiden kulissien takaa että aivan uudenlaisia, luovia tapoja tuhota erilaisia esineitä.