Näin puhdistat sälekaihtimet helposti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valoisaan vuodenaikaan kodin ikkuista sisään kajastava auringonvalo paljastaa jokaisen pölypalleron ja lattialla vaeltavan nöyhtän. Suursiivoukseen kuuluu usein myös ikkunoiden ja sälekaihtimien peseminen. Nyt on annettu nerokas vinkki sälekaihtimien puhdistamiseen.

Sälekaihtimista voi pyyhkiä pölyjä perinteisellä pölyhuiskalla tai rätillä. Osa turvautuu imurin apuun. Nettivideo neuvoo ottamaan avuksi keittiöstä löytyvät pihdit. Pane keittiöpihdit rievun alle ja pyyhi sälekaihtimet ilman, että joutuisit varomaan sormia viiltävien säleiden varalta.

Mikäli kaihtimet ovat likaiset, kannattaa ne pyyhkiä kostealla ja kuivata lopuksi. Sälekaihtimet toimivat tehokkaana näkö- ja häikäisysuojana ikkunoille, mikäli ei halua vetää huoneverhoja ikkunalasin eteen. Sälekaihtimia on saatavilla yleensä puisina ja alumiinisina.