Tältä ihmiset näyttäisivät, jos kestäisivät autokolareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen Transport Accident Commission -järjestö aloitti taannoin parempaan liikenneturvallisuuteen kannustavan Toward Zero -kampanjan. Sen maskottina nähdään Graham, autokolareita kestämään kehittynyt ihminen.

Grahamilla on suurikokoinen ja kypärämäinen pää, jättiläismäinen rintakehä, ylimääräisiä nännejä, litteät kasvot eikä lainkaan niskaa. Näiden ominaisuuksien avulla olento välttyisi paremmin tavanomaisilta auto-onnettomuuksien aiheuttamilta vammoilta.

Aidonnäköisen nuken loi arvostettu ja kohuttu australialaistaiteilija Patricia Piccinini. Sitä olivat mukana suunnittelemassa traumakirurgi Christian Kenfield ja tieturvallisuuden asiantuntija David Logan.

– Autot ovat kehittyneen huomattavasti ihmisiä nopeampaa. Graham auttaa meitä ymmärtämään, miksi meidän pitää parantaa liikennejärjestelmää suojellaksemme itseämme omilta virheiltämme, TAC-järjestön toimitusjohtaja Joe Calafiore kuvailee tiedotteessa.

Aphex Twinin musiikkivideoiden kuvaston mieleen tuovaan Grahamiin voi tutustua yksityiskohtaisesti osoitteessa www.meetgraham.com.au. Youtubessa on myös julkaistu video, jossa tutustutaan tarkemmin kampanjan maskotin taustoihin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.