Maailman kallein liikenneasema – tämä täytyy nähdä New Yorkissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun New Yorkin kaksoistornit tuhoutuivat syyskuun 11. päivän iskuissa vuonna 2001, tuhoutui samalla myös niiden alapuolella sijainnut juna- ja metroasema. Nyt paikalle on valmistumassa vuosien odotuksen jälkeen uusi liikenneasema. World Trade Center Transportation Hub avasi keväällä ovensa.

Neljä miljardia dollaria maksanut liikenneasema on maailman kallein. Gizmodo-sivuston mukaan asemasta tuli jopa kalliimpi kuin sen lähellä sijaitsevasta uudesta One World Trade Center -pilvenpiirtäjästä, joka on Yhdysvaltojen korkein rakennus.

Aseman suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. World Trade Center Transportation Hubin rakennustyöt ovat vielä hieman kesken, mutta siihen päästään tutustumaan jo virtuaalisesti Youtubessa julkaistulla 360 asteen videolla.