Lakitoimisto paljasti: 10 yleisintä syytä avioeroon

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin puolet avioliitoista päättyy eroon. Nykyajan trendinä on nopeat ja näyttävät liikkeet niin avioliittoon astumisen kuin eroamisen suhteen. Ennen vanhaan liitot kestivät, koska ongelmien välttelemisen sijaan niitä pyrittiin korjaamaan. Aikoinaan saatettiin myös tyytyä vähempään.

Co-op -lakiasiantoimisto on listannut kymmenen yleisintä syytä avioeroon. Liitossa voidaan harvoin vältellä karikkoja, mutta mikäli ongelmista tulee kynnyskysymyksiä, saattaa olla helpompi lähteä eri suuntiin kumppanin kanssa. Ero voi olla jopa paremman alun tarjoava pelastusrengas.

Yksi yleisimmistä eron syistä lienee rakkauden puuttuminen tai loppuminen. Suhdetta tulee hoitaa kuin huonekasvia, mikäli haluaa sen kukkivan ja voivan hyvin. Monet parit muuttuvat kavereiksi rakastavaisten sijaan, eikä heidän elämästään löydy tarpeeksi erotiikkaa tai romantiikkaa liiton jatkamiseksi.

Erilleen kasvaminen on kliseinen, mutta yhtä yleinen eron syy. Mikäli puoliso ei viehätä enää millään tasolla, voi parisuhde ajautua kriisiin ja lopulta lusikoiden jakamiseen. Turhautunut kumppani saattaa ajautua vieraaseen petiin avioliiton aikana. Pettämisestä on kuitenkin äärimmäisen hankala selviytyä onnellisena parina. Toisille pareille lapset saattavat olla kynnyskysymyksenä tai eron syynä. Niitä joko halutaan tai ei.

Osa avioliitoista päätyy eroon pariskuntien erilaisten työtilanteiden takia. Toisen osapuolen vaativa työ saattaa aiheuttaa eripuraa yhdessäololle. Yksi eniten avioliittoa rappeuttavista tekijöistä on toisen osapuolen päihteiden käyttö. Olipa kyseessä ylenpalttinen pilvenpoltto tai tissuttelu, saattaa tapa ajaa liiton eroon. Nautintoaineiden nauttiminen tulisi olla samalla tasolla.

Ihminen saattaa kaivata jossain vaiheessa elämäänsä irtiottoa arjesta. Viidenkympin villitys tai kolmenkympin kriisi saattavat muuttaa ihmisen persoonallisuutta ja mielihaluja. Harva pari selviytyy siitä, että toinen osapuoli haluaa ottaa aikaa vain itselleen. Myös muut eriäväisyydet persoonallisuuksissa tai vakava sairaus voivat johtaa avioeroon.