Alle 30-vuotiaiden uskottomuus kasvussa – taustalla yksinkertainen syy

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avioliiton ja parisuhteen ulkopuolista seuraa voi hakea esimerkiksi internetin treffipalstoilta. Netissä on myös muutama pettäjille tarkoitettu deittipalvelu, josta voi etsiä salaista seuraa suhteen ulkopuolelle. Käyttäjät ovat perinteisesti edustaneet hieman vanhempaa sukupolvea.

Illicit Encounters -pettäjäsivuston tiedottaja Christian Grant kertoo, että 21–30-vuotiaiden käyttäjien määrä on viime aikoina kasvanut 20 prosentilla. Suurin syy pettäjäsivustolle liittymiseen löytyy nuoresta iästä ja siitä, että ihmiset kokevat avioituneensa liian aikaisin. Ero ei tunnu järkevältä vaihtoehdolta esimerkiksi taloustilanteen tai lasten takia.

– Nuorilla on paineita perustaa täydellinen perhe ja parisuhde. Elämme maailmassa, jossa näytetään tuttaville vain hymynaamoja sosiaalisessa mediassa. Ihmiset liittyvät pettäjäsivustoille etsiäkseen jännitystä ja uutta seuraa elämään, Grant lisää ja myöntää, että pettäminen on helpompaa joka kerta aloittamisen jälkeen.