Kirjastot sinkkujen kuumia kohtauspaikkoja – lukutoukat etsivät kaltaisiaan

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eliittikumppani-treffipalvelun toteuttaman kyselyn mukaan kirjoja lukevat sinkut suosivat ennemmin deittiä, joka uppoutuu mielellään kovakantisten teosten pariin. Lukeminen luokitellaan viehättäväksi piirteeksi ja kymmenen kiinnostavimman harrastuksen joukkoon. Kirjat voivat olla yhdistävä tekijä.

Kirjallisuuden parissa mielellään aikaansa viettävät miehet pitävät lukevia naisia seksikkäinä. Etenkin eroottisten teosten parissa silmiään kuluttavat neitokaiset saavat lukutoukkaherrojen sukat pyörimään jaloissa. Naiset suosivat puolestaan jännityskirjallisuuden ja elämäkertojen parissa viihtyviä sinkkuja.

Eliittikumppani-sivuston psykologi Salama Marine kertoo, että ihmisen suosimat kirjat kertovat paljon hänen persoonallisuudestaan. Eliittikumppanit etsivät muutenkin sinkkumarkkinoilta henkilöitä, joilla on samankaltaiset kiinnostuksenkohteet kuin heillä itsellään. Lukeminen ei tee harrastuksena poikkeusta sääntöön.