Asiantuntija tyrmäsi kohutun kummitusvideon: ”Huijausta!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa taannoin nähneensä valvontakameravideon materiaalia brittiläisestä toimistosta, jossa huhun mukaan riehui räyhähenki. Toimisto sijaitsee Manchesterissa Liverpool Roadilla sijaitsevassa Castlefield Housessa. Video on nyt paljastettu huijaukseksi.

Paranormaaleja ilmiöitä tutkiva Scott Mackinnon tietää, miltä aito poltergeist näyttää. Hän on tutkinut yliluonnollisia tapahtumia kahden vuosikymmenen ajan. Mies kertoo Express-lehdelle, että videon materiaali on tekaistu taitavien temppujen ja editointien avulla.

Henkien parissa työskentelevän ryhmän johtaja Mackinnon ei kuitenkaan pysty tarkemmin selittämään, kuinka temput on suoritettu kuvaustilanteessa. Hän kuitenkin tietää, että kummitusvideo on Joshua Brookes -nimisen yhtiön tuottama.