Maailman surkein kokkiohjelma yllättäen nettihitiksi – ottaisitko tästä mallia?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaisia kokkiohjelmia ja muita ruokaan ja ruoanlaittoon liittyviä sisältöjä tuotetaan televisioon jatkuvasti ihmisten iloksi. Yleensä ohjelmissa päätähtenä on joku karismaattinen julkkiskokki, joka jakaa ihmisten mielipiteitä.

Nyt YouTubessa on lähtenyt nousuun vanha kokkiohjelma, joka on aiheuttanut katsojissa hilpeyttä. Weber Cooks -nimisessä ohjelmassa Steven Reed -niminen kivikasvoinen mies tekee ruokaa. Mies ei ole välttämättä kovinkaan viihdyttävä enää nykymittareilla mitattuna, mutta juuri ilmeettömyys ja puheen monotonisuus tekee kokkiohjelmasta niin hupaisaa ja hellyttävää katsottavaa.

Kokkiohjelma on ollut alun perin tarkoitettu yliopistossa opiskeleville nuorille aikuisille, jotka voivat ohjelman avulla oppia laittamaan itselleen hyviä aterioita. Ateriat valmistetaan kokkiohjelmassa vain muutamasta eri raaka-aineesta ja valmiskastikkeesta, ja ne kypsennetään suurimmaksi osaksi mikrossa.