Säärikarvat kannattaakin ajaa iltaisin – tässä syy!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten valmistautumiseen ja juhlia varten kaunistautumiseen kuuluu se, että juhlamekkoa varten tulee ajella kainalo- ja säärikarvat. Moni tekee toimenpiteen aamulla suihkussa käydessään, mikä ei uusimman tiedon mukaan olekaan paras aika ajella ihokarvoja.

Good Housekeeping -sivusto paljastaa, että oikea aika ihokarvojen ajelemiseen varsinkin säärien kohdalla on juhlia edeltävänä iltana ennen nukkumaan menemistä. Syy tähän johtuu siitä, että jalat keräävät yön aikana nestettä jolloin ne ovat hieman turvoksissa ja piilottavat ihokarvojen tyven.

Jalkojen kevyen turvotuksen vuoksi aamulla säärikarvat ovat hieman syvemmällä ihossa. Kun turvotus kuitenkin päivän mittaan laskee, karva tulee turvotuksen alta hieman pidemmälle esiin. Aamuisin säärikarvat ajaessa pieni sänki saattaa tästä syystä johtuen tuntuakin jaloissa jo saman päivän iltana.