Näin ylipainoisia naisia kohdellaan – karu video julki

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat kokea tulleensa joskus syrjityksi oman ulkonäkönsä vuoksi. Nyt Wear Your Voice Mag -lehti on julkaissut Facebook-sivuillaan videon, jossa 13 naista kertovat miten heitä on kohdeltu heidän kokonsa vuoksi.

Fightfatphobia-tunnisteella julkaistulla videolla naiset kertovat mitä heille on sanottu heidän ylipainonsa vuoksi tai kuinka heitä on kohdeltu siksi, että he ovat normaalia vartalomallia suurempia. Naisten kuulemat kommentit ovat todella loukkaavia niin monella eri tavalla, että niitä on varmasti vaikea kuvitella kuulevansa ellei ole itse naisten kengissä.

Wear Your VOice -projektin perustanut Rachel Otis kertoi Huffington Post -lehden mukaan, että hänen tarkoituksenaan on jakaa ihmisten keskuuteen hyväksyvämpää ilmapiiriä ja positiivisuutta kaikenlaisia vartalotyyppejä kohtaan. Naisen mukaan vartalokuva on jo nyt muuttunut paljon positiivisemmaksi ja normaalimmaksi, mutta se syrjii edelleen isompikokoisia naisia.