Amerikkalaiset perustivat kultin – uskovat maapallon olevan litteä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Flat Earthers on amerikkalaisista koostuva ihmisryhmä, joka uskoo maapallon olevan litteä kuin pannukakku. Ryhmän mukaan Yhdysvaltain liittohallituksen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA on yksi suuri puhallus ja kaikki kuulennot sekä avaruusohjelmat ovat mielikuvituksellista potaskaa.

Ryhmään kuuluu ihmisiä eri ikäryhmistä. Yksi heistä on 34-vuotias baarimikko Malachi Henderson, joka vakuuttui lopullisesti maapallon litteästä pinnasta hypätessään laskuvarjohypyn. Mies on tutkinut maapallon pinnanmuotoja kahden vuoden ajan, ja hän on nykyisin täysin vakuuttunut maapallon olemattomuudesta. Miehen mukaan elämme litteällä ja levyä muistuttavalla alustalla.

Hendersonin mukaan Aurinko ja Kuu kiertävät peräkkäin maan yläpuolella ja ne ovat samankokoisia planeettoja. Hän on tosissaan. Painovoima on hänen mukaansa keksittyä, eikä sitä ole oikeasti olemassa, Mic-julkaisu uutisoi. Muinasaikoina maata pidettiin litteänä, kunnes tiede kehittyi tarpeeksi todistamaan pyöreiden planeettojen olemassaolon.