Michael Phelps dominoi uintikisoja jo 11-vuotiaana – kädet kuin narunpätkät!

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olympialaisissa kultamitaleja kahminut huippu-uimari Michael Phelps toimii varmasti monille uimareille hyvänä motivaattorina ja inspiraationa. Nyt Yhdysvaltalaisesta 31-vuotiaasta uimarista on alkanut leviämään verkossa video, jossa Phelpsin uimataidoista saadaan nähdä pieni näyte 20 vuoden takaa.

Videolla 11-vuotias Phelps on lähtöasemissa oman uimaratansa edessä korokkeella, jossa hän tekee täsmälleen samat käsien lämmittelyliikkeet kuin olympialaisissakin. Kyseessä on 50 metrin perhosuintikisa, johon nuori lupaus on osallistunut ystäviensä kannustaessa yleisössä.

Videolla voidaan nähdä, että Phelps on ollut jo lapsena todella taitava uimari ja ikäisistään selkeästi nopein. Moni voikin arvata jo valmiiksi kuinka tallennetussa kisassa nuorelle Phelpsille tulee käymään, mutta paljastettakoon, että lopputulema ei ollut edes tiukka.