Muumioitunut otus löytyi kaivoksesta Siperiassa – dinosaurus vai jotain aivan muuta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän Udatsnyissä sijaitsevasta kaivoksesta tehty erikoinen löydös on herättänyt hämmästystä ja spekulaatiota mediassa. Timanttikaivoksesta on nimittäin löydetty pienikokoisen olennon muumioitunut ruumis.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mille eläimelle ruumis on kuulunut. Kaivoksen työntekijät uskovat sen kuuluneen aikaisemmin tuntemattomalle dinosauruslajille. Siberian Times -lehden mukaan löytöpaikan hiekkakerros peräisin mesotsooiselta ajalta, noin 252-66 miljoonan vuoden takaa.

Maanläheisempien teorioiden mukaan kyseessä saattaisi olla näätäeläimen tai ahman muumioitunut ruumis. Tähän viittaisivat esimerkiksi otuksen hampaat, jotka ovat tyypilliset lihaa syöville nisäkkäille.

Venäjän Sahan tasavallassa sijaitseva Udatsnyin timanttikaivos on olut toiminnassa 1960-luvulta lähtien. Kaivoksesta löydetty muumioitunut ruumis tullaan lähettämään lisätutkimuksia varten Sahan pääkaupunkiin, Jakutsiin.