Erikoinen niksi esiteltiin – valkoisemmat hampaat kotikonstein

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haaveilee valkoisemmista hampaista, mutta hampaiden valkaisemiseen hammaslääkärin klinikalla ei tee mieli laittaa satoja euroja rahaa. Nyt kotitekoisista meikkivinkeistä bloggaava Farah Dhukai on kertonut ohjeen, jonka avulla hampaista saa kotona nopeasti paljon valkoisemmat.

Dhukai näyttää videolla miten oman valkaisutahnan pystyy tekemään helposti maustekurkumasta ja kookosöljystä. Nokareeseen kookosöljyä lisätään teelusikallinen kurkumaa. Kookosöljyn tulee olla alle huoneenlämpöistä, että siitä ei tule juoksevaa, vaan se pysyy kovana ja saa aikaan tahnan.

Kurkuma-kookosöljytahnaa levitetään hammasharjalla hampaiden pinnalle. Keltaisen tahnan tulee antaa vaikuttaa hampaissa viiden minuutin ajan, minkä jälkeen se pestään pois. Keltainen tahna värjää hammasharjan, mutta ei hampaita. Kurkuman ja kookosöljyn yhteisvaikutuksesta ikenet kirkastuvat ja hampaista tulee valkoisemmat.