Iran paljasti Pokemon Go -kiellon syyn

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iran kielsi viime viikolla kansalaisiltaan huippusuositun Pokemon Go -mobiilipelin turvallisuussyihin vedoten. Kyseessä oli ensimmäinen valtio, joka kielsi pelin pelaamisen kokonaan. Nyt Iran on paljastanut myös syyn erikoiselle kiellolleen.

Iranin internet-toimintaa valvovan neuvosto kuvailee nimittäin pelin aiheuttavan turvallisuusongelmia maalle ja sen asukkaille. Peli voitaisiin kuitenkin viranomaisten mukaan sallia yhdellä ehdolla. The Guardian -lehden mukaan Iranin viranomaiset ovat kertoneet, että Pokemon Gon pelaaminen voitaisiin sallia, mikäli sen palvelimet sijaitsisivat maan sisällä.

Internetin sisältöä sensuroidaan Iranissa raskaalla kädellä. Monet maan kansalaiset käyttävät kuitenkin suodatuksen kiertäviä ohjelmia, ja esimerkiksi Facebookin sekä Twitterin kaltaiset palvelut ovat Iranissa suosittuja niihin kohdistuvista kielloista huolimatta.

Iran on ensimmäinen Pokemon Go -pelin kokonaan kieltänyt valtio, mutta myös muissa maissa pelaamiseen on puututtu tietyissä tapauksissa. Uproxx-sivuston mukaan esimerkiksi Yhdysvaltojen Michiganin viranomaiset ovat alkaneet sakottamaan ajon aikana Pokemonia pelaavia autoilijoita. New Yorkissa peli on puolestaan kielletty kokonaan rekisteröidyiltä seksirikollisilta.