Transgender-mallilla tyrmäävä mekko – sivallus homokielteisille maille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Homoseksuaalisuudesta voi edelleenkin saada kuolemantuomion muutamassa maassa, mutta se on määritelty laittomaksi toiminnaksi yhteensä 72 valtiossa. Rohkea transgender-malli Valentijn De Hingh näpäytti homovastaisia maita näyttävästi.

Valentijn De Hingh sai kunnian aloittaa Amsterdamissa vietetyn EuroPride-tapahtuman. Hänen yllään oli 72 maan lipuista ommeltu mekko, joka on kahden muotisuunnittelijan, Mattijs van Bergenin ja Oeri van Woezikin, suunnittelema. Mikäli valtiossa sallitaan seksuaalivähemmistöjen asema, otetaan lippu pois mekosta ja korvataan sateenkaarilipulla.

De Hingh toivoo, että mekko olisi pian kokonaan sateenkaaren eri sävyissä loistava. Ikoninen kuva ikuistettiin taiteilija Rembrandtin Yövartio-teoksen edessä. Otos on valokuvaaja Peter Henketin ottama.