Asiantuntija seksistä parisuhteessa: ”Suunnittele ja anna sille aikaa”

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vastarakastuneet parit harrastavat vaakamamboa aina tilaisuuden tullen ja seksielämä on aktiivisimmillaan ensihuuman aikana. Kun parisuhde syvenee ja vakiintuu, saattaa intohimoinen vällyjen välissä rietasteleminen muuttua harvalukuisemmaksi.

Tähän on kuitenkin olemassa vinkkejä, kuinka seksielämän voi pitää aktiivisena myös pitkässä parisuhteessa. Pariskuntien tulee hoitaa parisuhdetta ja varata toisilleen aikaa. Vaikka seksin aikatauluttaminen ei kuulosta kovinkaan romanttiselta tai spontaanilta, kannattaa sitä ainakin kokeilla.

Kumppanukset voivat suunnitella viikonloppureissun, jonka aikana maataan hotellihuoneessa ilman alushousuja. He voivat merkitä kalenteriin perjantai-illan, jolloin omistetaan aikaa vain omalle rakkaalle. Seksin suunnitteleminen ei ole tylsää – päinvastoin.

Arjen vastapainoksi on ihana leikitellä ajatuksella, että oman rakkaan kanssa vietetty pitkä viikonloppu tulee sisältämään runsaasti rakastelua ja romantiikkaa. Kyseessä on tavallaan säännölliset treffit, ja pari näkee vaivaa kun suunnittelee illan ohjelmaa sekä paikkaa ja aikaa. Toki seksille voi varata hetkensä ihan kotioloista ja jokatoiselle päivälle – tai harrastaa sitä edelleen spontaanisti villiintyen.