Kendall Jennerin erikoinen fobia – kammoaa reikiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on joukko ihmisiä, jotka kärsivät trypofobia nimisestä pelosta. Trypofobiasta kärsivät ihmiset kammoksuvat reikäisiä asioita ja saavat oireita epäsäännöllisistä reikäkuvioista kuten teeleivistä ja huokoisista suklaapatukoista. Yksi reikäkammosta kärsivä julkisuuden henkilö on Kendall Jenner.

Kendall Jenner kirjoitti tuoreessa blogipäivityksessään, että saa ahdistuskohtauksia pelkästään aamupalapannukakuista ja hunajakennoista. Reikäiset pinnat kammottavat häntä, minkä tietää myös neitokaisen lähipiiri. Nainen saa pahoinvointia ja pelkotiloja reikäisiä pintoja katsellessan.

Kerroimme taannoin, että Essexin yliopiston tutkijoiden mukaan ihminen pelkää pieniä reikiä sisältäviä asioita siksi, koska vertaa niitä muinaisiin ampiaispesiin, myrkyllisiin kasveihin ja vaarallisiin eläimiin. Psykologi Geoff Colen mukaan trypofobia on maailman yleisin pelko, josta ei kuitenkaan tiedetä. Pelko esiteltiin vuonna 2005 ja vaikka sitä ei ole virallisesti määritelty, kärsii moni ihminen kyseisestä kammosta.