Norjassa raju uimahyppykilpailu – ”mahapläiskä” 10 metristä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Norjassa järjestetään hauska uimahyppykilpailu, joka poikkeaa melko paljon perinteisistä kilpailuista. Kilpailuun osallistuvat hyppivät korkealta veteen melko vapaalla tyylillä, mutta lopullinen kosketus veden pintaan tulee olla vatsa edellä.

Moni on voinut vahingossa hypätä veteen vatsa edellä, mikä suorin vartaloin onkin melko mieleenpainuva ja kivulias kokemus. Uimahyppykilpailussa veteen hypätään kymmenen metrin korkeudelta, mikä saa katsojat kiemurtelemaan kivusta kilpailijoiden läsähtäessä vatsa edellä altaaseen.

Videolla nähdään millä eri tyyleillä kilpailijat hyppivät korokkeelta altaaseen. Miehet tekevät hauskoja voltteja ja muita temppuja ennen kuin osuvat vatsa edellä veteen. Kisaajat osaavat onneksi taivuttaa vartalonsa niin kaarelle, että osuma ei välttämättä satu niin paljon kuin se suorin vartaloin sattuisi.