Orgasmit voivat koukuttaa enemmän kuin rakkaus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksuaalikasvatukseen ja rakkauselämän harjoittelemiseen erikoistunut keskus Center for Sexual Pleasure & Health tarjoaa ihmisille seksiin ja sen harjoittamiseen liittyvää ammattiapua. Toiminnasta vastaava Erin Basler-Francis kertoo, että orgasmit saattavat koukuttaa naisen parisuhteeseen jopa rakkautta enemmän.

Orgasmit ovat muutakin kuin nautintoa. Sillä on mahtava voima naisen seksuaalisuudelle ja naiseuden tehostamiselle. Orgasmin voi jakaa neljään eri vaiheeseen, joka kulkee jännityksestä ja kiihottumisesta tasaisempaan tilaan, siitä kliimaksiin ja lopulta palautumiseen. Nainen voi kiintyä orgasmin antajaansa aivoista vapautuvan oksitosiinin takia.

Toisin sanoen kaveriseksi voi muuttua rakkaushormonien vuoksi vaikeasti selitettäväksi suhteeksi, mikäli seksi vapauttaa naisen kehossa runsaasti seksuaalisen mielihyvän ja orgasmien tuottamaa oksitosiinia. Orgasmit saavat naiset rakkauden humalaan, ja tunne voi olla erittäin addiktoiva, Thrillist tietää.

Kerroimme äskettäin, että tutkijat ovat otaksuneet naisen orgasmin olevan muinaisjäänne ihmisen kehityshistoriasta. Sen tehtävänä on joskus ollut munasolun irroittaminen. Nykyisin orgasmin merkitys liittynee enemmän naisen ja miehen väliseen suhteeseen ja sen myötä tapahtuvaan lisääntymiseen.