Audin uusi ominaisuus: Laskee sekunteja liikennevalojen vaihtumiseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Audin uusi ominaisuus saattaa mullistaa liikennevaloissa odottelemisen ja jopa mahdollistaa sen välttelemisen kokonaan. Traffic Light Information -ominaisuus nimittäin kertoo ajajalle, koska liikennevalot ovat vaihtumassa punaisesta vihreäksi ja toisin päin.

Uusien Audi-mallien kojelaudalle ilmestyy laskuri, joka kertoo kuinka monta sekuntia valojen vaihtumiseen on aikaa. Ominaisuus kerää tiedot kaupunkien liikennevaloja kontrolloivasta keskusjärjestelmästä. Traffic Light Information tulee aluksi käyttöön seitsenmässä Yhdysvaltojen kaupungissa.

Ominaisuus on mukana Audin Q7, A4 ja A4 Alroad -malleissa, jotka on valmistettu kesäkuun 2016 jälkeen. Traffic Light Information kuuluu osana Audin uutta Car-to-X Communication -järjestelmää. Sen avulla kuljettajat voivat myös muun muassa maksaa parkkimaksut poistumatta lainkaan ajoneuvostaan.