Nukkumisella merkittävä vaikutus avioliiton onnellisuuteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yöunet ovat suoraan yhteydessä siihen miten ihminen päivänsä jaksaa, miten voi henkisesti ja millainen mieli päivän aikana on. Nyt uuden tutkimuksen mukaan on myös huomattu, että yöunien laatu vaikuttaa suoraan siihen miten onnellinen avioliitto ihmisillä on.

American Psychological Association on julkaissut sivuillaan tutkimuksen, jonka mukaan yöunet vaikuttavat avioliiton onnellisuuteen. Tutkimuksessa 68 hiljattain avioitunutta pariskuntaa laitettiin pitämään päiväkirjaa seitsemän päivän ajan. Heidän tuli arvioida päivän kulkua ja tuntemuksiaan joka päivä, ja kertoa miten onnelliseksi he tunsivat liittonsa ja millaiset yöunet heillä oli takana.

Tutkimustuloksista oli näkynyt selvästi se, että hyvien yöunien jälkeen pariskunta tunsi liittonsa toimivaksi ja olonsa onnelliseksi. Huonosti nukutun yön jälkeen parisuhde ja oma tyytyväisyys avioliitossa arvioitiin paljon huonommaksi, minkä vuoksi pariskuntien kannattaakin panostaa hyvin nukuttuihin ja riittävän pitkiin yöuniin.