Samuli leimattiin kouluampujaksi – seuraukset eivät katoa koskaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulujen alkamisen myötä Yle FOLK ja 3AM-nettiyhteisö haluavat nostaa esille kolmen nuoren tarinat kiusaamisesta. Kiva koulu -tutkimuksen perusteella systemaattisesti kiusatuksi joutuu 10 prosenttia yläkoulun ja jopa 20 prosenttia alakoulun oppilaista.

FOLKin rahoittaman kolmiosaisen Some Deep Story -sarjan tarinat on poimittu 70.000 nuoren suljetusta 3AM-Facebook-yhteisöstä. Sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut nettiyhteisön perustaja Sami Kieksi, jonka mukaan rankan sarjan tarkoituksena on toimia vertaistukena vaikeassa elämäntilanteessa oleville nuorille

– Haluamme havainnollistaa, kuinka vakavia ja kauaskantoisia seurauksia kiusaamisella voi olla, Kieksi kertoo.

Sarjan ensimmäinen jakso kertoo Miikasta, jota puukotettiin 16-vuotiaana kesken koulupäivän. Toisessa jaksossa kuullaan Lotan tarina: kiusaaminen johti itsemurhayritykseen. Kolmannessa jaksossa juuri 18 vuotta täyttävä Samuli Saarinen leimataan kouluampujaksi ja hän joutuu mielisairaalaan.

3AM on 70.000 nuoren Facebook-ryhmä ja tuore yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea nuoria, ehkäistä syrjäytymistä, yksinäisyyttä ja kiusaamista eri tavoin. Yle FOLK on Ylen kansalaisvideopalvelu, joka tarjoaa rahoitusta, sparrausta ja nostatusta videon tekijöille.