Alastonta Donald Trumpia esittävät patsaat hämmästyttävät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisiin Yhdysvaltojen kaupunkeihin on asukkaiden ihmetykseksi ilmestynyt Donald Trumpia esittäviä patsaita, vaikka miestä ei olla vielä edes julistettu maan uudeksi presidentiksi. Järin mairitteleviksi veistoksia ei tosin voi kutsua kohua herättävää presidenttiehdokasta kohtaan.

Alastonta ja groteskipiirteistä Donald Trumpia esittävien patsaiden taustalla on aktivistiryhmä Indecline. Kollektiivi on pystyttänyt monumentteja New Yorkiin, San Fraciscoon, Los Angelesiin ja Clevelandiin. Patsaat on luonut nimettömänä pysyttelevä, Clevelandista kotoisin oleva taiteilija.

New Yorkin Union Squaren aukiolle tuotu patsas noteerattiin nopeasti paikallisten toimesta. Monumentti poistettiin kuitenkin pian kaupungin puisto-osaston toimesta. Associated Press -uutistoimiston mukaan Indecline on kuitenkin ilmoittanut, että San Franciscossa ja Los Angelesissa sijaitsevat Trump-patsaat ovat pysyneet edelleen paikoillaan.