Tutkimus: Konserteissa käyminen tekee onnellisemmaksi

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuore australialaistutkimus osoittaa, että säännöllisesti konserteissa ja keikoilla käyvät ihmiset ovat keskimäärin muita onnellisempia. Victoria’s Deakinin yliopiston toteuttamaan tutkimukseen osallistui 1.000 australialaista.

Tammerfest 2016, Cheek, Kuva: Stara
Tammerfest 2016, Cheek, Kuva: Stara

Tyytyväisimpiä elämäänsä olivat he, jotka osallistuivat välillä edes jonkinlaisiin musiikkitapahtumiin, olipa kyseessä tanssi-ilta yökerhossa tai trubaduurin puistokeikka. Pelkkä musiikin kuuntelu ei tuota ihmisille yhtä paljon mielihyvää elämään kuin sosiaalisemmat tapahtumat, jossa ihmiset kuuntelevat esitystä yhdessä.

Sen sijaan yksin kotona musiikkia fiilistelevät ovat usein yksinäisempiä kuin keikoilla käyvät ystävänsä. Tutkijat uskovat, että ihmisten emotionaalista sääntelyä voidaan tulevaisuudessa muokata musiikin ja kulttuuritapahtumien avulla.

Kerroimme jo aiemmin kesällä, että toisen tutkimuksen mukaan livemusiikki tai ylipäätään musiikin kuunteleminen vähentää stressiä. Musiikilla ja taiteella on suuresti vaikutuksia ihmisen biologiseen ja psykologiseen tilaan – puhumattakaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveyteen.