Nettihuijaus leviää: ”Kauppaketju myy hakaristisormuksia”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hakaristi on yksi maailman tunnetuimmista symboleista, ja sitä on käytetty useissa eri kulttuureissa onnen tai hyvän tunnuksena. Valitettavasti myös Saksan kanssallissosialistinen työväenpuolue käytti swastikaa symbolinaan Adolf Hitlerin luonnostelman tuloksena, ja siksi se pistää ikävästi monen silmään.

Netissä leviää parhaillaan huijauskuva, jossa suositun naistenvaateliike Forever 21:n väitetään myyvän hakaristisormuksia. Kauppaketju on tyrmännyt huhut ja leimannut kuvat törkeäksi huijaukseksi. Forever 21 -yrityksen edustajat painottavat, että he eivät myy hakaristeillä koristeltuja tuotteita, TMZ uutisoi.

Suomessa hakaristiä ovat käyttäneet tunnuksinaan muun muassa Lotta Svärd, puolustusvoimat, Suomen sairaanhoitajaliitto ja Ruusu-Risti. Hakaristikuviota on käytetty jo 5.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua saviastioiden taiteessa Pohjois-Mesopotamiassa. Hindulaisuudessa hakaristi symboloi äärettömän pyhää ja hyvää.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat