NASA julkaisi 360-kuvan Marsista – kuin Mad Maxin maisemat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA:n Curiosity-luotaimen ottamia kuvia Marsista on päästy ihastelemaan jo useaan otteeseen. Nyt NASA on julkaissut 360-asteen kuvan luotaimen syntymäpäivän kunniaksi. Curiosity laskeutui Marsin pinnalle 6. elokuuta 2012.

On suorastaan käsittämätöntä, että nykyihmiset pääsevät ihastelemaan toisen planeetan näkymiä likimain reaaliaikaisesti ja jokaiseen ilmansuuntaan. Yhtä hullunkuriselta kuulostaa, että katselemme Marsin kuvia pieneltä taskuun sopivalta laitteelta. Facebookiin julkaistu Curiosityn panoraama tarjoilee karun näkymän naapuriplaneetastamme. Katso kuva tästä.

Maisema on kuin suoraan Mad Max -elokuvista. Curiosityn tarkoitus on tutkia Marsin elinmahdollisuuksia. Tutkimusten mukaan on mahdollista, että planeetan pinnalla on mikroskooppista elämää. Marsiin ei ole vielä tehty miehitettyä lentoa.