Uberin käyttöön itseohjaavia autoja – robottitaksit käyttöön jo tässä kuussa

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taksipalvelu Uber ilmoitti vuonna 2015 suunnittelevansa itseohjaavien autojen käyttöönottoa. Nyt suunnitelma on toteutumassa, sillä yhtiön robottitaksit alkavat kuljettamaan ihmisiä Pennysylvanian Pittsburghissa jo tämän kuun aikana.

Uber tulee käyttämään itseohjaavina autoina muunneltuja Volvo XC90s -ajoneuvoja. Täysin vailla ihmisohjaajia autot eivät ole, sillä jokaisesta ajoneuvosta löytyy ratin takana istuva lakisääteinen valvoja. Lisäksi toisella etupenkillä istuu muistiinpanoja tekevä apulaiskuljettaja.

Uberin mukaan yhtiön itseohjaavat autot on varustettu erilaisilla sensoreilla kuten tutkilla, laserskannereilla ja korkean resoluution kameroilla. Asiakkaille ainakin toistaiseksi ilmaisia kyytejä tarjoavia robottitakseja lasketaan Pittsburghin liikenteeseen alkuun 100 kappaletta.