Tutkija: ”Hampurilaiset ja makeiset eivät sovi raskaana oleville”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raskaana olevat naiset syövät enemmän kuin tavallisesti, koska heidän kulutuksensa on myös suurempaa. Naiset myös tarvitsevat vatsassa kasvavalle lapselle tarpeeksi rakennusaineita, joita ei tutkijan mukaan tulisi hakea kuitenkaan rasvaisista tai sokerisista herkuista.

Daily Mail -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan odottavan äidin ruokavalio vaikuttaa yllättävän paljon lapselle kehittyviin käytöshäiriöihin. Aiempien tutkimusten pohjalta on huomattu, että lapsen oma epäterveellinen ruokavalio voi aiheuttaa lapselle käytöshäiriöitä. Nyt nähtiin, että muutoksia alkaa tapahtumaan jo kohdussa äidin ruokavalion vuoksi.

Tutkimusten mukaan odottavan äidin rasvainen ja sokeria sisältävä ruokavalio aiheuttavat geenimutaation, joka kontrolloi lapsen aivojen kehittymistä. Epäterveellisesti raskauden aikana syönyt äiti voi siis kehittää lapselleen jo kohdussa esimerkiksi ADHD:n.