Finnairin lento ongelmissa Rovaniemellä – laskuteline ei tullut ulos?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Staran juuri saamien tietojen mukaan Finnairin lennolla on tänään ollut ongelmatilanne Rovaniemen ilmatilassa. Lentokoneen ohjaamon merkkivalot osoittivat, että toinen lentokoneen päälaskutelineistä ei ollut laskeutunut alas normaalisti, joten lentäjät päättivät pitää koneen vielä ilmassa.

Finnairin tiedotuksesta vahvistettiin Staralle, että yhtiön lennolla AY429 oli tänään ongelma sen yrittäessä laskeutumista Rovaniemelle. Airbus A320-lentokoneen lentäjät olivat päättäneet tehdä uuden laskukierroksen, jonka jälkeen lentokone onnistui laskeutumaan normaalisti noin puolen tunnin ylimääräisen odottelun jälkeen. Aikataulun mukaan lentokoneen olisi pitänyt laskeutua kello 1745, mutta maahan päästiin vara kello 1810.

– Lentäjät laskeutuivat sen jälkeen, kun näytti siltä, että kaikki telineet ovat laskeutuneet. Kone laskeutui ihan normaalisti. Seuraavaksi lentokone käy teknisen tarkastuksen, Finnairista kerrottiin Staralle.

Tiedossa ei vielä tässä vaiheessa ole oliko merkkivalon syynä laskutelineen jääminen lentokoneen sisään vai oliko kyseessä tekninen ongelma varoitusjärjestelmässä. Mikäli toinen päälaskutelineistä olisi jäänyt sisään, kuten varoitusvalo osoitti, olisi kyseessä ollut vakava vaaratilanne. Rovaniemen lentokentällä ja Finaviassa ei kummassakaan haluttu kommentoida oliko lentokonetta vastassa lentokentän pelastuskalustoa.

Staran saamien tietojen mukaan matkustajille ei kerrottu ongelmatilanteesta lennon aikana, sillä matkustajille kerrottiin ainoastaan, että vielä ei päästä laskeutumaan. He saivat tietää ongelman laadusta vasta laskeutumisen jälkeen.

PÄIVITYS: Toinen lennon matkustajaksi ilmoittautunut mieshenkilö kertoi artikkelin julkaisemisen jälkeen Staralle, että lennon kapteeni kertoi matkustajille ongelman laadusta myös lennon aikana.