Pohjois-Koreassa odottamaton kehitysaskel – siirtyi viimein 2000-luvulle?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Television sisältö on erittäin rajattua Pohjois-Koreassa, eikä maan asukkailla ole arvatenkaan mahdollisuutta viettää aikaansa katsomalla sarjoja Netflixin ja HBO Nordicin kaltaisista suoratoistopalveluista. Nyt maan asukkaat ovat kuitenkin saamassa ikioman nettivideopalvelunsa.

Pohjois-Korean keskustelevisio on ilmoittanut lanseeraavansa Manbang-nimisen palvelun. Kyseessä on television ulkoista digiboksia muistuttava laite, jonka avulla maan asukkaat voivat katsella Pohjois-Korean televisiokanavan sisältöä ja lukea maan sanomalehtien artikkeleita.

Manbangin sisältö tulee rajoittumaan tietenkin maan johdon hyväkymään materiaaliin, kuten uutisiin, opetussarjoihin ja maan johtajasta, Kim Jong-unista kertoviin ohjelmiin. North Korea News -sivuston mukaan katsojat voivat selailla Manbangin sisältöä tyylilajin perusteella hieman samaan tapaan kuin Netflixissä.

Manbang-laitteen nimi tarkoittaa Korean kielellä ”kaikkialla”. Tästäkin huolimatta palvelu tulee olemaan saatavilla vain Pyongynagin, Sinijun ja Sariwonin kaupunkien asukkaille.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat