Pohjois-Koreassa odottamaton kehitysaskel – siirtyi viimein 2000-luvulle?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Television sisältö on erittäin rajattua Pohjois-Koreassa, eikä maan asukkailla ole arvatenkaan mahdollisuutta viettää aikaansa katsomalla sarjoja Netflixin ja HBO Nordicin kaltaisista suoratoistopalveluista. Nyt maan asukkaat ovat kuitenkin saamassa ikioman nettivideopalvelunsa.

Pohjois-Korean keskustelevisio on ilmoittanut lanseeraavansa Manbang-nimisen palvelun. Kyseessä on television ulkoista digiboksia muistuttava laite, jonka avulla maan asukkaat voivat katsella Pohjois-Korean televisiokanavan sisältöä ja lukea maan sanomalehtien artikkeleita.

Manbangin sisältö tulee rajoittumaan tietenkin maan johdon hyväkymään materiaaliin, kuten uutisiin, opetussarjoihin ja maan johtajasta, Kim Jong-unista kertoviin ohjelmiin. North Korea News -sivuston mukaan katsojat voivat selailla Manbangin sisältöä tyylilajin perusteella hieman samaan tapaan kuin Netflixissä.

Manbang-laitteen nimi tarkoittaa Korean kielellä ”kaikkialla”. Tästäkin huolimatta palvelu tulee olemaan saatavilla vain Pyongynagin, Sinijun ja Sariwonin kaupunkien asukkaille.