Pikaruokalan huippusalainen resepti paljastui vahingossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pikaruokaketjut varjelevat ruokiensa reseptejä kuin ne olisivat sotilassalaisuuksia. Sen lisäksi että reseptin ei haluta päätyvän kilpailevien ravintoloiden tietoon, pitää salamyhkäisyys yllä kuluttajien mielenkiintoa pikaruokalan brändiä kohtaan.

Friteerattuun kanaan erikoistuneen pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin huippusalaisen mausteseoksen on huhuttu koostuvan 11 yrtistä ja mausteesta. Nyt reseptin on väitetty paljastuneen vanhan valokuvan takaa.

Chicago Tribunen toimittaja matkasi taannoin Kentuckyn osavaltioon tapaamaan KFC:n perustajan, Harland Sanderisin veljenpoikaa, Joe Ledingtonia. Käydessään läpi perheensä vanhaa leikekirjaa Ledington paljasti edesmenneen tätinsä Claudian testamentin taakse käsin kirjoitetun reseptin. Miehen mukaan kyseessä on juurikin myyttinen 11 yrtin ja mausteen ohje, jota yhtiö on varjellut tarkoin.

Joe Ledingtonin mukaan mausteseoksen salainen ainesosa on valkopippuri. Kentucky Fried Chicken ei ole myöntänyt eikä kieltänyt kyseessä olevan yhtiön tarkoin varjeltu resepti. Chicago Tribune kuitenkin kokeili ohjetta, ja kuvailee lopputulosta herkulliseksi.

Salainen ohje:

2/3 teelusikallista suolaa

1/2 teelusikallista timjamia

1/2 teelusikallista basilikaa

1/3 teelusikallista oreganoa

1 teelusikallinen sellerisuolaa

1 teelusikallinen mustapippuria

1 teelusikallinen sinappijauhetta

4 teelusikallista paprikaa

2 teelusikallista valkosipulisuolaa

1 teelusikallinen inkiväärijauhetta

3 teelusikallista valkopippuria

Mausteet sekoitetaan kahteen kupilliseen vehnäjauhoja.