Asiantuntijat: #relationshipgoals on enemmän kuin hashtag

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pariskunnat merkitsevät esimerkiksi leffailtoja ja samanlaisia yöpukuja sosiaaliseen mediaan hashtagilla #relationshipgoals, mikä tarkoittaa suhteen syvimpiä tavoitteita. Asiantuntijat ovat nyt jakaneet aktuaalisia tavoitteita, joita jokaisen pariskunnan kannattaisi vaalia.

Bustle-julkaisu haastatteli parisuhde-eksperttejä antamaan lausuntonsa siitä, mitkä ovat oikeasti ne pitkäikäisen ja kestävän liiton suurimmat onnistumisen merkit. Ensimmäinen ja ehkäpä tärkein asia on pitkäjänteisyys. Kahden ihmisen on helppo olla yhdessä, mutta sitoutuminen vaatii enemmän. On eri asia myös pysyä yhdessä.

Maailmassa ei ole täydellistä ihmistä, mutta joku voi olla juuri oikea sinulle. Osa vaihtaa kumppania uuteen sukkien tavoin. Toiset panostavat enemmän nykyiseen suhteeseen ja sen onnistumiseen. Onnellisuus on toinen tavoite, jota on tärkeää vaalia pitkällä tähtäimellä. Molempien osapuolten on annettava sata prosenttia yhteisen hyvinvoinnin ja parisuhteen onnistumisen eteen.

Kuunteleminen on jalo taito, jonka arvo nousee äärimmäisen tärkeään asemaan pariskunnista puhuttaessa. Parisuhteiden yleisin ongelma on se, että kumpikaan kumppaneista ei kuuntele toistaan ja he tekevät pelkkiä olettamuksia mielipiteidensä varassa. Kuuntelemisen ja ymmärtämisen kanssa voi välttyä ylimääräisiltä väärinkäsityksiltä. Riidat on hyvä lopettaa siten, että molemmat voittavat, koska tärkeintä on yhteinen hyvä, eikä vain toisen etu.

Kumppanista kannattaa löytää aina jotain myönteistä ja keskittyä hänen hyviin puoliinsa huonojen sijaan. Onnelliset parit osaavat helposti kertoa toisensa ominaisuuksista, joita rakastavat eniten. Pitkää liittoa haikailevien kannattaa myös olla alusta asti oma itsensä. Kun tuntee omat metkunsa, voi helpommin asettua parisuhteeseen.

Yksikään kestävä parisuhde ei jatku ilman romantiikkaa. Kumppaneiden on löydettävä aikaa toisilleen ja yhdessä olemiselle. Lisäksi pariskuntien on pystyttävä keskustelemaan kaikesta avoimesti ja rehellisesti. Kun tunteet ja ajatukset pukee sanoiksi, on toisen osapuolen helpompi ymmärtää kumppanin mielen liikkeitä.

Parasta parisuhteessa on rakkauden täyttämä sydän, jossa voi ihailla kumppaniaan aidosti ja täysillä. Tuntea ylpeyttä puolisostaan ja huokaista onnesta. Rakkautta kannattaa osoittaa ja kertoa siitä myös ääneen. Kaikki parisuhteessa lähtee liikkeelle kuitenkin omasta itsestään. Kun tuntee itsensä, sujuu myös elo toisen ihmisen kanssa.