Rikollisille jättisaalis – veivät 13 000 litraa vaahterasiirappia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa rikollisista on vaihtanut arvoesineiden anastamisen tuotteliaampiin ruoka-ainevarkauksiin. Nyt rikolliset ovat vieneet kanadalaisesta varastosta 13.000 litraa vaahterasiirappia. Makea siirappi salakuljetetaan todennäköisesti Aasian markkinoille.

Kanadalainen The Star -lehti uutisoi erikoisesta varkaudesta, jossa varkaiden matkaan lähti 150.000 dollarin arvosta vaahterasiirappia. Rikolliset olivat murtautuneet montrealilaiseen varastohalliin ja siirtäneet siirappierän omaan ajoneuvoonsa.

Kultaista makeutusainetta saatetaan viedä muun muassa Japaniin. Mexuscan Cargo tarjoaa 10.000 dollarin palkkiota siirapin jäljille johtavasta vihjeestä. Jokaisessa siirappipullossa on Costco’s Kirkland Signaturen logo. Vaahterasiirappia valmistetaan vaahterapuiden mahlasta. Kanadassa valmistetaan 85 prosenttia koko maailman vaahterasiirapista.