Onko introvertti krapula tuttu? Tältä se tuntuu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Introvertin ihmisen kokemukset hauskoista juhlista voivat olla todella erilaiset muiden ihmisten kanssa. Heille uusiin ihmisiin tutustuminen ei ole jännittävää tai hauskaa vaan lähinnä illan pakollinen ja epämiellyttävä tehtävä, joka saa uupumaan ja etsimään hiljaisuutta päivän päätteeksi.

Shawna Courter kirjoitti introverteille ihmisille suunnatulla Introvert, Dear -sivustolla siitä, miltä introvertti krapula tuntuu. Olotila voi lähennellä jopa alkoholin aiheuttaman krapulan kaltaista oloa, mutta se johtuu vain pelkästä ihmisten kanssa seurustelusta.

Introverteillä on vähemmän energiaa sosiaaliseen kanssakäymiseen kuin ekstroverteillä ihmisillä, minkä vuoksi juhlat ja ihmispaljous saavat heidät uupumaan nopeammin. Olotila juhlien jälkeen voi olla uupunut ja todella lamaannuttava, jolloin ainoana hoitokeinona Courterin mukaan toimii vain riittävältä tuntuva aika yksin ja ympärillä oleva hiljaisuus.