Täyteen pakatut ostoskärryt seinään 117 km/h – näin siinä sitten kävi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ostoskärryt ovat tunnetusti insinöörityön taidonnäytteitä, sillä ne suunnitellaan kestämään raskaita painomääriä ja jopa 50 kilometrin tuntivauhdin törmäyksiä. Tuore video kuitenkin paljastaa, etteivät ostoskärrytkään kestä aivan mitä tahansa.

Svetisin Dynamic Test Centerin videolla ostoskärryjen kestävyys laitetaan koetukselle. Ensin videolla nähdään mitä tapahtuu, kun kärryt työnnetään henkilöautoa kohti 18 kilometrin tuntivauhdilla. Ostoskärryt säilyvät ehjinä auton ikkunan hajotessa niiden voimasta.

Seuraavaksi kärryjen vauhtia nostetaan 117 kilometrin tuntivauhtiin, ja ne ajetaan kohti betonista valmistettua seinää. Ostoskärryjen luja kestävyys loppuu tässä vaiheessa. Kärryt nimittäin hajoavat komeasti pieniksi kappaleiksi iskeytyessään hurjaa vauhtia testialueen seinään.