Miesten rinnoista etsitään nyt rintasyöpää – syynä internet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rintasyöpää on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Syöpäjärjestöjen mukaan siihen sairastuu vuosittain 4.800 naista. Mikäli rintasyöpä todetaan aikaisin, on ennuste parempi. Naisten kannattaa tästä syystä tutkia rintojaan ahkerasti.

Tavallisin oire on rinnassa oleva kyhmy. NowThis-sivusto on julkaissut videon, jolla opastetaan rintojen oikeaoppinen tutkiminen muutosten havainnoimiseksi. Koska naisten paljaita rintoja ei voi käyttää esimerkkinä sosiaalisessa mediassa, on videolle otettu mukaan paidaton mies.

Miesten yläosattomuutta ei pidetä yhtä häveliäänä kuin naisten nännien paljastamista. Video on Macma-nimisen järjestön tekemä, ja se opettaa miesten rintojen avulla rintarauhasten tutkimista. Miesten rintasyöpä on todella harvinainen.