Jäätelökioskin nerokas tippipurkki – tällä on helppo tehdä tiliä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa tipin antaminen ei ole yleinen käytäntö, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa on toisin. Siellä palveluammattia harjoittavien palkasta merkittävä osuus saattaa tulla asiakkaiden jättämistä tipeistä.

Joskus työntekijöiden on otettava kovat keinot käyttöönsä varmistaakseen palvelurahan saannin, kuten Imgur-kuvapalvelussa jaetusta otoksesta selviää. Cold Stone Creamery -jäätelökioski keksi nerokkaan keinon varmistaa, että asiakkaat jättävät tippiä – ainakin kaikista parhaimmalla itsetunnolla varustetut tai vaihtoehtoisesti narsistisimmat yksilöt.

– Asteikolla yhdestä dollarista kymmeneen dollariin, kuinka puoleensavetävä olet?, tippipurkissa lukee.

I put in 4$ because I don't lie to myself.