Lego-rakennelmat muodostavat upeita varjokuvia – muuttavat muotoa käännettäessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija ja tutkija John V. Muntean on herättänyt hämmästystä upeilla Lego-palikoista luoduilla töillään. Päällepäin työt saattavat näyttää muodottomilta rakennelmilta, mutta kaikki muuttuu kun niitä osoitetaan kirkkaalla valolla.

Lego-patsaiden varjo luo seinälle selviä kuvioita, kuten ratsastavan soturin. Kun Mutean kääntää rakennelmaa, sen varjo muuttuu. Valon osuessa teoksen toiseen kulmaan se luo seinälle merirosvolaivan. Taitelija esittelee muuttuvia töitään Youtubessa julkaistuilla videoilla.

– Tiedemiehenä ja taiteilijana olen kiinnostunut siitä, kuinka havaintokykymme muokkaa teoriaamme universumista, John V. Muntean kuvailee taidettaan kotisivuillaan.

– Jokaisen 120 asteen käännöksen myötä epämääräinen varjo muuttuu itsenäisiksi muodoiksi. Tieteellinen tulkintamme luonnosta riipuu usein omasta näkökulmastamme. Perspektiivillä on väliä, mies jatkaa.