Näitä aamiaisherkut tulisi unohtaa heti: ”Haittaavat päivästä selviytymistä”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten aamurutiinit poikkeavat todella paljon toisistaan, minkä vuoksi onkin täysin normaalia, että myös aamiainen tarkoittaa ihmisille eri asioita. Osa voi mieltää aamiaisen mukaan otettavana kahvina, toinen munakkaana ja kolmas smoothiena.

Nyt ravintoneuvoja Rob Hobson on kertonut Daily Mail -lehdelle millaiset aamupalavaihtoehdot ihmisten tulisi unohtaa. Aamiaisen tulisi olla sellainen, joka nostaa verensokerin hitaasti ja tasaisesti ylös laskien sen jälleen hitaasti alas.

Tämän vuoksi rasvaisia ja sokerisia herkkuja tulisi aamulla välttää, koska niiden energiapiikki tulee kestämään vain hetken, minkä vuoksi ennen lounasta voikin olla jo sellainen olo, että tekisi mieli nukahtaa. Toisin sanoen aamiaisherkkujen ansiosta päivästä selviytyminen energisenä on vaikeampaa.

Hobsonin mukaan kaikenlaiset aamiais- ja jogurttijuomat tulisi unohtaa. Niiden lisäksi muropatukat, hillolla päällystetyt paahtoleivät ja sokeriset murot tulisi jättää pois aamiaispöydästä. Näiden tilalle mies kehottaakin syömään esimerkiksi pähkinöillä ja marjoilla päällystettyä puuroa, avokadoa, täysjyväleipää, kananmunia ja kasviksia.